Rize Saklı Şelale Keşfedildi, Turizme Kazandırılıyor-Hd

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’nin Hemşin ilçesi Ortaköy Mahallesi’nde yer alan ve yolu olmadığı için bugüne kadar saklı kalmış şelalenin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. 1 kilometrelik patika yoldan yürünerek ulaşılan 35 metre yüksekten dökülen Hemşin Şelalesi gelecek ay yerli-bayancı turistlerin ziyaretine sunulacak.

Hemşin ilçesi Ortaköy Mahallesi’nde yer alan ve yolu olmadığı için bugüne kadar saklı kalmış Hemşin Şelalesi’nin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12’inci Bölge Müdürlüğü, çevresinde başka şelalelerinde yer aldığı bölgeyi ‘Akyamaç Şelaleleri’ adıyla Tabiat Parkı ilan etti. 50 hektarlık alan için Uzun Devreli Gelişim Planı hazırlanan bölgede, şelaleye inen 1 kilometre uzunluğunda patika yol yapıldı. Küp taşla kaplanan ahşap korkuluk ve köprülerin yer aldığı yüzde 5 eğimli yolla ulaşılan şelale yakınına ziyaretçilerin yararlanacağı restoran inşa edildi. 35 metre yüksekten dökülen şelale projenin tamamlanması ile mayıs ayı sonunda yerli-yabancı turistlerin ziyaretine sunulacak.

Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, ilçelerindeki saklı cennetin gün yüzüne çıkarıldığını belirterek mayıs ayı sonunda şelalenin ziyarete sunulacağını söyledi. Bekar, Muhteşem doğa ve vadinin içinde güzel bir eser kazandık. Tüm doğa severleri buraya bekliyoruz. Bu vadiler gerçekten çok bakir ve bozulmamış. Biz bu vadileri elimizden geldiğince koruyup kollamaya çalışıyoruz dedi.

Bekar, projeyi hayata geçiren Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile projeyi yürüten Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12inci Bölge Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.