Rize Badminton Takımı Çeyrek Finale Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize, ev sahipliği yaptığı Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Badminton Grup Müsabakalarında birinci olarak çeyrek finale yükseldi.

Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan ANALİG Türkiye Badminton Grup Müsabakaları birbirinden çekişmeli geçen müsabakaların ardından sona erdi.

yilmaz-tunc.jpg

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen ve Güneysu Spor Salonunda Anadolu Yıldızlar Ligi projesi kapsamında  Rize, Trabzon, Artvin, Giresun, Ordu, Ardahan, Erzincan ve Bayburt illerinin katılımıyla gerçekleşen ve 3 gün süren müsabakalarda Rize takımı birinci oldu.

badminton-rize.jpg

Rize Takımı oynadığı üç karşılaşmada sırasıyla Artvin, Trabzon ve Erzurum takımını mağlup ederek Çorum’da Mart ayında oynanacak çeyrek finale katılma hakkını elde etti. Turnuva sonunda Erkekler kategorisinde Rize birinci, Artvin İkinci olurken diğer grupta Giresun birinci, Bayburt ikinci oldu. Rize takımı düzenlenen törenle madalyasını aldıktan sonra Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere selam gönderdi.

badmin-rize-1.jpg

32-047.jpg

25-015.jpg

2322.jpg

rize-badminton-1.jpg

rize-badminton-1-001.jpg