Papua Yeni Gine

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Papua Yeni Gine Hakkında

Papua Yeni Gine’nin muhteşem manzarası, plakaların hareketlerinin kuzeye doğru hareket eden çarpışmalarla sonuçlandığı, genellikle yeni bir jeolojik tarihi yansıtır. Batıya doğru hareket eden Pasifik Plakası,  Güney Yeni Gine’nin alçak kesimli ovaları jeolojik olarak Avustralya Plakasının bir parçasıdır. Gerçekten de Yeni Gine, yaklaşık 8000 yıl önce Avustralya’dan su baskınlarıyla fiziksel olarak ayrıldı. Güney Yeni Gine ovaları ise jeolojik olarak stabildir.

Bir Papua Yeni Gine gezisi düzenlemek zaman alabilir. Eğer özel bir ilginiz varsa, tecrübeli bir uluslararası tur operatörünün her şeyle ilgilenmesine izin vermelisiniz, bu seyahatinizin düzgünce gerçekleşmesi için en kolay yoldur ve zamanınızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar. Alternatif olarak, kendi yolculuğunuzu organize edebilir, daha sonra yerel bir operatör veya rehber eşliğinde nehir gezisi veya kuş gözlemciliği için düzenlemeler yapabilirsiniz.

Yaylalar ve adaların uzak bölgelerinde, yüksek kaliteli köy misafirhaneleri yerel kültürü tecrübe etmek için bir nimet.

Kültür Şoku Yaşamayın

Ülkenin neredeyse yarısı elektriksiz ve kısmen susuz yaşıyor, bu yüzden Papua Yeni Gine’nin daha uzak bölgelerine seyahat ediyorsanız, bu koşullara hazırlıklı olmalısınız. Cep telefonları için şebeke problemleri yaşayabilirsiniz, aynı zamanda Papua Yeni Gine’de wifi pahalı ve nadirdir.

Kredi kartı sadece ülkedeki en iyi otellerde kullanılabilmektedir ve ATM’ler sadece büyük şehir merkezlerinde bulunabilmektedir.

İngilizce de çok yaygın olmadığından daha önce de tavsiye ettiğimiz gibi mutlaka tecrübeli bir tur rehberiyle iş birliği içinde olmalısınız.

Mutfak olarak da Papua Yeni Gine pek tatmin edici sayılmaz ancak vejetaryenler için zengin bile sayılabilir.

Highlands’te Geleneksel Kültür

Yaylalar, Papua Yeni Gine’deki en dayanıklı kültürlerden bazılarını barındırır ve geleneksel mumu şölenini paylaşarak kültürüne duyularınızı daldırmak için olağanüstü deneyimler sunar. Etkileyici bir şekilde süslenmiş ve boyanmış kabileleri ülkenin en büyük iki kültür festivaline ev sahipliği eder. Goroka’da Eylül ayı ortalarında bir hafta sonunda gerçekleşen Goroka Gösterisi ve Ağustos ayının üçüncü hafta sonu Mt Hagen’de gerçekleşen kutlamalarda yer alan devasa tüylü başlıklarıyla, korkunç savaş boyalarıyla, çim etekleri ve geleneksel silahlarıyla, Highland’lardan gelen 100 kadar aşiret grubu geleneksel şarkılar ve danslarla katılırlar.

Denizlerin Altındaki Dünya

Papua Yeni Gine, olağanüstü deniz çeşitliliği, renkli resiflerin çeşitli sualtı topografyası ve görkemli duvarlarıyla keşfedilecek geniş bir yelpazede 2. Dünya Savaşı batıkları yıl boyunca iyi bir görünürlük ile birinci sınıf bir dalış noktasıdır. Dalış alanlarında ayrıca barakudalar, gri köpekbalıkları ve kaplumbağalar gibi büyük bir pelajik hayat çekerken, Batı New Britain’deki Kimbe Körfezi şaşırtıcı bir resif balığı dizisine sahiptir.