Meksika Nerededir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir? Meksika Mutfağında Neler Vardır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meksika, 2 milyon metrekareye sahip yüzölçümü ile muhteşem ülkelerden biri sayılıyor. Sahil şeridi 10 bin kilometreden daha uzundur. Dünyadaki en eski yerleşim yerleri arasında yer almaktadır. Tur paketlerine dahil olarak Meksika’da güzel bir gezintiye çıkılabilir.

Meksika Nerededir?

Meksika, Kuzey Amerika’da yer alır. Güney ve batıda pasifik okyanusu, kuzeyde Amerika, güneybatısında Karayip Denizi, güneydoğusunda ise Belize ve Guatemala ile komşudur. Meksika’nın resmi dili yoktur. Genel olarak İspanyolca konuşulur. Ülkenin çoğunluğu Roma Katolikleri tarafından oluşmaktadır.

Meksika’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Meksika festivalleriyle oldukça meşhur bir ülkedir. Çok sayıda karnavalları vardır. En büyük karnavalları Puebla’da düzenlenir. Tarihi yaşanmışlıklar yeniden canlandırılır.

Meksika’nın en büyük festivali, mayıs ayında düzenlenir. Acafest Festivali’dir. Bu festival, Acapulco’da düzenlenir ve yoğun ilgi uyandırır. Ayrıca Meksika, sık sık yemek festivallerine ev sahipliği yapar. Meksika’da en çok ilgi çeken yerlerin başında Chichenitza gelir. Maya şehirleri arasında en ünlü olanıdır. Meksika körfezine uğramadan geçmek olmaz. Pek çok kumsalla dolu sahil şeridi insanı büyüleyecek niteliktedir. Ülkenin başkenti olan Mexico City aynı zamanda dünyanın en büyük şehirlerinden biridir. Antik tapınaklar ve Ulusal Saray yüksek ilgi uyandırmaktadır. Arnavut kaldırımlarının yer aldığı Guanajuato’yu görmeden Meksika gezisi tamamlanamaz.

Meksika Mutfağında Neler Var?

Tekilanın başkenti olarak tabir edilir. Bol baharatlı yemekleri oldukça rağbet görmektedir. Pek çok farklı tariflere sahip Meksika mutfağında ziyafete tanık olma ihtimali çok yüksektir. En meşhur yemeği, fajitadır. Burrito, görünüm olarak bizdeki dürümü andırır. Ancak Meksika’da içine et dışında pilav da ilave edilebiliyor. Meksika çorbası tam olarak Türklerin damak tadına uyabilecek bir çorbadır. Salsa dansı kadar meşhur salsa sosunu da unutmak olmaz! Kokteyllerden Margarita kokteyli Meksika’da çok sık rastlanan bir kokteyl türüdür.

Türkiye’den, çok fazla turist gitmemiş olsa da dış ülkelerde Meksika gezilip görülmesi gereken ülkeler arasında baş sıralarda yer alıyor. Renkli yaşam tarzları ve cıvıl cıvıl sokaklarıyla, ziyaretçilerine tam bir şölen havasında hayat sunuyor. Meksika, dünya turuna çıkmayı hedefleyenlerin uğramadan geçmemesi gereken bir ülkedir.