KPSS 2017/2 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPSS 2017/2 ile merkez ve taşra teşkilatına yapılacak olan 24 bin 38 memur ataması için tercih sayfası 14 Kasım günü açılmıştı. KPSS puanları ile beraber memurluk için tercihte bulunan adaylar için son tarih ise 23 Kasım olarak belirlenmişti. 2017 KPSS 2017/2 tercihlerini tamamlayan adaylar için şimdi sonuçların açıklanma süreci başladı. Peki, KPSS 2017/2 tercih sonuçları açıklandı mı? KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçların açıklanmasının ardından, adaylar için süreç nasıl işleyecek? İşte, KPSS tercih sonuçları sorgulama sayfası…

KPSS 2017/2 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kılavuzda belirlenen boş pozisyonlara olacak atamalar için tercih başvurusunda bulunan adaylar dört gözle sonuçların açıklanmasını bekliyor. En az lise düzeyinde 90 kamu kuruluşuna yapılacak atama için tercih başvurusunda bulunan adaylar için sonuç tarihi net olarak belirtilmedi. Ancak bir önceki merkezi yerleştirme sonuçlarının tarihine binaen 1 ila 3 hafta süre zarfında açıklanması bekleniyor. Bu durumda KPSS/2 tercih sonuçlarının en geç 15 Aralık gününe kadar açıklanması öngörülüyor. Kpss 2017/2 tercih sonuçlarına dair bir bilgi ortaya çıktığı vakit haberimizde yer alacaktır.

KPSS 2017/2 tercih kılavuzda yer alan bilgilere göre,

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfası https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden öğrenebileceklerdir.

KPSS 2017/2 TERCİH SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

4.1 Bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

4.2 Yerleştirm e işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

4.3 Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

4.4 Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

4.5 Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır.

KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

KPSS 2017/2 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ