İyidere’den Afrin’e 2 Tır Dolusu Malzeme Yola Çıktı

featured
İYİDERE KAYMAKAMLIĞI VE İYİDERE BELEDİYESİ'NİN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ KAMPANYA İLE 2 TIR DOLUSU MALZEME HAZIRLANARAK AFRİN'E YOLA ÇIKTI (HASAN FEHMİ DEMİR/RİZE-İHA)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’nin İyidere ilçe Kaymakamlığı ve İyidere Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği kampanya ile 2 Tır dolusu malzeme hazırlanarak Afrin’e yola çıktı.

Rize’nin en küçük ilçelerinden biri olan İyidere ilçesinde Suriye’de teröre karşı mücadele eden Türk askeri ve polisine yardım kampanyası düzenlendi. Düzenlenen kampanyada bir hafta içinde iki tır dolusu malzeme hazırlandı. İyidere Kaymakamlığı önüne yanaşan iki tıra çeşitli malzemeler yükleyen asker, polis, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar tırları iki saat içinde doldurdu.

iyidere’den-afrin’e-2-tir-dolusu-malzeme-yola-cikti-(2).jpg

İlçe Kaymakamı Orhan Altun, 15 gün önce köy ve mahalle muhtarları ile toplantıda böyle bir karar aldıklarını dile getirerek ” “Afrin’e İyidere’den Sıcak bir Çay” sloganı ile yola girdik. Bir hafta içinde muhtarlarımız, belediyemiz ve halkımızın desteği ile 2 tır dolusu malzeme hazırladık. Ana okul öğrencilerimiz bile ellerine birer paket çay ile okula geldiler. Kısa sürede 20 bin paket çay toplandı. Hatay valimiz ile görüşerek eksikler konusunda bilgi aldık ve bunun üzerine çeşitli giysi malzemeleri yardımı geldi. Bu giysileri ise askerlerimizin kurtardığı bölgelerdeki insanlara dağıtılacak. Bunun yanında gıda malzemelerimiz var” dedi.

iyidere’den-afrin’e-2-tir-dolusu-malzeme-yola-cikti-(3).jpg

İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete ise Suriye de sadece DEAŞ ve PKK ile savaşılmadığını belirterek “Burada dünya ile savaşıyoruz. Bir hafta gibi kısa sürede halkımızın desteği ile iki tır dolusu malzeme topladık. Bu koliler içinde çeşitli gıda malzemelerinin yanı sıra elbiseler ve Çay bulunmakta. Perşembe günü bu malzemeleri Kaymakamımız ile birlikte Hatay valiliğine teslim edeceğiz. Türk halkı olarak Asker ve polisimizin yanındayız. Bu yardımları 7 Köy ve 7 Mahallemizden tüm halkımızın katkıları ile topladık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yardım tırları eski imam Mehmet Ali Balcı’nın duası ile yola çıktı.

iyidere’den-afrin’e-2-tir-dolusu-malzeme-yola-cikti-(4).jpgiyidere’den-afrin’e-2-tir-dolusu-malzeme-yola-cikti-(1).jpg