Gürcistan Uyruklu Vatandaşlara Çay ve Fındıkta Çalışma İzni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevsimlik tarım işlerinde çalışan Gürcistan uyruklu yabancıların artık çalışma izni muafiyeti ile çalışabilecekleri bildirildi.

Rize İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Rize’nin de dahil olduğu Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin’de mevsimlik tarım işlerinde (çay ve fındık) çalışacak yabancılara verilmesi planlanan çalışma izni muafiyetlerinin ayrıntılarının belli olduğu belirtildi.

Çay ve fındık hasat dönemlerinde oluşan ihtiyaç nedeniyle mevsimlik tarım işlerinde büyük kolaylık sağlayacak olan düzenlemenin önemli başlıklarının belirlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Sadece Gürcistan uyruklu yabancılar çalışma izni muafiyeti ile mevsimlik tarım işlerinde çalışabilecek. Çalışma izni muafiyetinin süresi bir takvim yılı içerisinde en fazla 90 gündür. YUMI-Net üzerinden üretilen belgede belirtilen tarihe kadar çalışma izni muafiyeti ile çay ve fındık işlerinde çalışabilecek.”

Açıklamada, başvuru için gerekli belgeler şu şekilde sıralandı;

-Pasaport İle Giriş Yapanlar İçin:

Yumi-Net’ten Oluşturulan Başvuru Belgesi

Pasaport veya Pasaport Yerine Geçen Belge

-Ulusal Kimlik Kartı İle Giriş Yapanlar İçin:

Yumi-Net’ten Oluşturulan Başvuru Formu

Ulusal Kimlik Kartı

Giriş-Çıkış Belgesi (Hudut Kapısında düzenlenir.)

– İkamet İzni İle Ülkemizde Bulunanlar İçin:

Yumi-Net’ten Oluşturulan Başvuru Belgesi

Pasaport veya Pasaport Yerine Geçen Belge

İkamet İzni Belgesi

Muafiyetten faydalanmak isteyen Gürcistan uyruklu yabancıların izlemesi gereken adımlar ise şunlardır;

1. YUMI-Net üzerinden Başvuru Yapılması: https://yuminet.csgb.gov.tr/#/app/giris web uygulaması üzerinden kişi bilgileri girilerek başvuru yapılacaktır.

2. Başvuru Formunun Çıktısının Alınması: YUMI-Net sistemi üzerinden başvuru tamamlandığında sistem tarafından verilen başvuru belgesinin çıktısı alınacaktır.

3. Başvuru Formunun Onaylatılması: Yabancılar tarafından YUMI-Net sistemi üzerinden oluşturulan başvuru formu ile en kısa sürede bağlı bulundukları ilçe kaymakamlıklarına, İlimiz merkezinde ikamet eden yabancıların ise Rize İl Göç İdaresi Müdürlüğüne belirtilen belgelerle birlikte başvurmaları gerekmektedir