Esenler de 5 Ton Hamsi Dağıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenler’de düzenlenen “Geleneksel 8. Hamsi Günü”nde vatandaşlara 5 ton hamsi dağıtıldı.
Esenler Belediyesi ile Esenler Rizeliler Derneği’nin, Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirdiği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Program kapsamında vatandaşlara 5 ton hamsi ile mısır ve çay ikram edildi.

Burada konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Seferinoğlu, Rize denince akla hamsi ve horon geldiğini belirterek, Afrin’de şehit olan askerlerin olduğunu, festival kelimesinin kaldırılarak etkinliğin hamsi günü olarak değiştirildiğini söyledi.

Seferinoğlu, şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Özellikle silah arkadaşlarına, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Bu yağmur altında bile Karadeniz kültürünün bir parçası olan hamsi geleneğini az da olsa yaşatmak üzere bir araya gelen vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da Afrin’deki şehitlere rahmet, Türk milletine baş sağlığı dilemek için festival bölümünü iptal ettiklerini, Türkiye’nin birliğini ve dirliğini temsil eden, hür ve beraber olduğunu gösteren buluşma gerçekleştirdiklerini anlattı.

Göksu, “Biz asla ve asla bu topraklar üzerinde ameliyat yaptırmayacağız. Bu toprakları canımız, kanımız pahasına her zaman Allah’ın izniyle koruyacak güce, heyecana sahibiz.” diye konuştu.

Afrin’deki şehitlere dua ettiklerini kaydeden Göksu, “Diyoruz ki ey şehidim, sen bize büyük bir emanet bıraktın. Bıraktığın emaneti kanımız ve canımızla muhafaza etmeye senin şehadetin huzurunda söz veriyoruz.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü “Zeytin Dalı Harekatı”nda şehit düşen askerler için Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.