Doğru fondöteni seçmek için 3 altın ipucu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fondöten seçimi makyajın temelidir. Kendinize uygun bir fondötenle harika görünürken, renk ve doku olarak kendinize uygun olmayan bir fondötenle güzelliğinizi fazlaca gölgeleyebilirsiniz.

Peki, hangi fondöten size uygun? Buna nasıl karar verirsiniz?

1. Kolunuzda Denemeyin
Fondöten seçerken yapılan ilk hata fondöteni kol içine sürerek denemektir. Cilt tonunuza uygun fondöten seçmek için yüzünüzle boynunuzun birleştiği noktada denemelisiniz. Fondötenin yüzünüzle boynunuz arasında renk eşitsizliği yaratmaması gerekiyor.

2- Cilt Tipinizi Dikkate Alın
Kuru, yağlı ya da karma ciltler için özel olarak üretilen fondötenler her markada mevcut… Kuru cilde sahipseniz ıslak bitişli ve nemlendirme özelliği olan bir fondöten seçmelisiniz. Yağlı ciltlerin seçimi ise yağlanmayı kontrol altına alacak ve pudra bitişli ürünlerden yana olmalı.

3- Tüm Gün Boyunca Test Edin
Fondöten almak için bir kozmetik markete gittiğinizde cildinizde makyaj olmasın ve satın almak istediğiniz ürünün tester’ını tüm yüzünüze uygulayın. Gününüzü bu şekilde geçirin ve fondötenin yapısını, rengini, kalıcılığını gözlemleyin. Gün sonunda olumlu izlenimler edindiyseniz ürünü satın alma kararı verebilirsiniz.

Fondöten nasıl uygulanır?
Mükemmel fondöten uygulaması, bir makyajın en önemli parçası diyebiliriz. Kusursuz bir cilt, her ortamda bir adım öne çıkmanın önemli koşullarından. Sen de fondöteni hatasız uygulama yöntemlerini öğrenmek ve yüz hatlarını vurgulamak ister misin?

Birinci adım:
Öncelikle cildine teninle aynı tondaki fondöteni; alnına, burnuna, yanaklarına ve çenene olmak üzere uygula ve doğal bir görünüm için, ince bir tabaka halinde parmaklarınla ya da fırçayla yay.

İkinci adım:
Ardından yüz hatlarını belirginleştirmek için, cildinden bir ton daha koyu olan fondöteni; elmacık kemiklerinin altı, kaş üstü ve burun kemiğinin kenarlarına, ufak ve dar bir fırçayla uygula.

Uygulama sonrasında T bölgesi denilen alın ve burun kemiği üstü bir ton daha aydınlık kalmalı. Pürüzsüz bir tene ve belirgin yüz hatlarına sahip olmak işte bu kadar kolay!