ÇAYKUR TADIM TIR’I SARIKAMIŞ’TA BÜYÜK TAKDİR TOPLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sarıkamış Harekâtının 103’üncü yıldönümünde, “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleşti. Her yıl olduğu gibi bu yılda -10 derece soğukta büyük hizmet veren, Çaykur reklam ve tadım tırı üç gün boyunca Türkiye’nin dört bir yanından Sarıkamış’a gelen binlerce misafire ve ilçe halkına ikram ettiği sıcak çay çeşitleriyle törenlere katılan protokol ve binlerce kişi tarafından tebrik ve takdirle karşılandı.
Bu yılda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, Sarıkamış Şehitleri’ni anma etkinliklerine her yıl katılarak 4 gün devam eden törenler boyunca, Çaykur’un gezici tanıtım ve tadım tırından etkinliklere katılan yüz binlerce kişiye sıcak çay ikramında bulundular.
Türkiye’nin her bölgesinde ve hattat yurt dışında, yaz, kış, kar, yağmur, çamur, güneş demeden, milli, manevi, spor, sanat ve kültür etkinliklerine katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Sarıkamış Hareketinin 103’üncü yıldönümü anma törenlerinin son gününde gerçekleşen protokol konuşmaların da, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Kars Valisi Rahmi Doğan, Çaykur tanıtım ve tadım tırından tüm törenler boyunca sıcak çay ikramında bulunan Çaykur tırının yüzbinlere kişiye vermiş oldukları bu önemli hizmetten dolayı, Çaykur YK Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na teşekkürlerini dile getirdiler.

 

Sarıkamış şehitleri anma törenlerinin ev sahibi, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Kahraman, “Her yıl olduğu gibi, bu yılda ÇAYKUR’un ikram tırı törenler boyunca ağır kış şartları altında, bu önemli törenlerimize yurt içi ve yurt dışından katılan yüz binlerce kişiye ve ilçe halkımıza sürekli sıcak çay ikramında bulundu. Başta, Çevre Eski Bakanı olan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu beye, Çaykur Erzurum Bölge Müdürlüğü ve Rize Çaykur Pazarlama Dairesi Başkanlığının, Çaykur tırındaki görevli personele şahsım, davetli misafirlerimiz ve ilçem halkı adına şükran ve teşekkürlerimi iletiyorum. ”dedi.