Bakan Yılmaz:Her zamankinden daha çok çağdaş uygarlık seviyesine yakınız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları  çerçevesinde, öğrencileri makamında kabul etti.

Öğrencileri tek tek selamlayan, sınıflarına ve hedefledikleri  mesleklerine ilişkin bilgi alan Yılmaz, koltuğunu bir süreliğine İhsan-Selatin  Aras İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Gizem Ünal’a devretti.

Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan  Yılmaz, “Evlatlarımıza güveniyoruz. Çünkü özgüvenleri çok fazla ve ülkeyi,  bayrağını, vatanını seviyorlar. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet  ilkesinden zerrece taviz vermediler ve bundan sonra da vermeyeceklerdir.   İnanıyoruz ki Türkiye, Kızılelma’sı olan çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine  mutlaka evlatlarıyla çıkacak. Bugün, her zamankinden daha çok çağdaş uygarlık  seviyesine yakınız. Türkiye Cumhuriyeti devleti, son 200 yıllık Türk tarihinin en  güçlü dönemindedir ve 100 yıl önce olduğu gibi mazlum milletlere umut olmayı  yeniden sürdürmektedir.” diye konuştu.

Yılmaz gençlerin, milli değerleri benimseyecek, onlarla gurur duyacak  ve evrensel değerleri de yine kendisine mal etmeyi başaracak inançta ve yetenekte  olduğunu vurguladı.

Başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere ilk Meclis’in  büyük kahramanlarını rahmetle, şükranla yad ettiğini ifade eden Yılmaz,  “Kurduğunuz Cumhuriyet emin ellerdedir, inşallah gençlerimizle birlikte bugünümüz  dünden daha güçlü, gençlerimizle birlikte bu ülkenin yarınını da çok daha güzel  yapacağız. Her geçen 98 yılda aziz milletin bu çok iyi yetişmiş evlatlarıyla  birlikte çok daha büyük başarılara imza atacak ve 21. yüzyılı sizlerle birlikte  Türkiye’nin yüzyılı yapacağız.” dedi.

“KARİYER GÜNLERİ”NİN YAYGINLAŞTIRILMASINI İSTEDİ

Bakan Yılmaz’ın koltuğunu devralan Gizem Ünal da sözlerine bayramı  çocuklara armağan eden ve tüm dünya çocukları ile paylaşmalarını sağlayarak  kendilerine büyük mutluluk yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah  arkadaşlarına, aziz şehitlere rahmet dileyerek başladı.

Atatürk’ün, “bugünün küçükleri yarının büyükleri” diyerek çocuklara  verdiği önemi gösterdiğine işaret eden Ünal, “Bizler de burada sevincimizi ve  coşkumuzu yerine getirirken sorumluluklarını yerine getiren, araştıran, üreten,  düşünen, ahlaki ve insani değerlere sahip bireyler olarak bize verilen önemin  farkındayız. Büyüklerimizin bize olan güvenini boşa çıkarmayacağımızı bilmenizi  isteriz.” değerlendirmesini yaptı.

Ünal’ın okullara çeşitli mesleklerden temsilcilerin gelip tanıtım  yapmasını istemesi üzerine Bakan Yılmaz, okullarda düzenledikleri “kariyer  günleri”nin daha da yaygınlaştırılması gerektiğine işaret etti.

Öğrenciyi konuşması dolayısıyla tebrik eden ve “Hiç kimse bundan daha  güzel bir konuşma yapamazdı.” değerlendirmesini yapan Bakan Yılmaz’ın bu sırada  duygulandığı görüldü.

Programda Adem-Bilhan Uysal İlkokulu öğrencisi Elif Gülsüm Kuşkapan ve  Osman Hamdibey Ortaokulu öğrencisi Kayra İza Avcı, Aşık Veysel’e ait “Kardeşim”  şiirini seslendirdi.