Ak Partili Hayati Yazıcı: CHP grubunda bir hakaret borsası var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazıcı, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen, “Anadolu Sohbetleri” programına katıldı. Erken seçim iddialarının siyaset efsanesine dönüştüğünü belirten Yazıcı, Ak Parti’nin iktidara geldiğinden bu yana seçimlerin zamanında yapılması konusunda kararlı olduğunu söyledi. Yazıcı, “Erken seçim yapmayı gerektirecek faktörler olursa elbette zamanında yapacağız diye inat, ısrar içinde olunmaz. Ama seçimin öne alınmasını gerekli kılacak hiçbir sebep gözükmüyor. Seçimler zamanında yapılacak” diye konuştu. 

CHP’yi eleştiren Yazıcı “Türkiye’de her salı günü CHP Grubunda bir hakaret borsası var. Bunu kendisine meslek edinmiş. Bir insanın kafasında ya fikir olur ya küfür olur. Demek ki beyni küfürle dolu. Bir ana muhalefet partisinin genel başkanı proje üretemiyor. Beynini, küfür etmek için kullanıyor. Beynini iyi şeyler üretmek için kullanabilirdi. Demek ki ondan yoksun. Bu da Türkiye siyaseti açısından üzüntü verici” dedi. 

‘Zaafa uğratır’

Yazıcı, “FETÖ borsası” iddiasıyla ilgili olarak “Söylenmesinden önemli, böyle bir şey varsa bunu önleyecek süreçleri devreye sokmaktır. Böyle bir şeyin kanıtları, bilgileri, belgeleri var oldukça hükümet, yetkililer, parti duraksar mı burada? Mümkün değil böyle bir şey. Hepimiz bu konuda hassasiyet içindeyiz. Hassasiyetten öte teyakkuz halindeyiz. Bu söylemler FETÖ ile mücadeleyi zaafa uğratır” ifadelerini kullandı.

“FETÖ ile mücadelede bu örgütün kullandığı yöntemleri deşifre etmek suretiyle gelinen noktada çok başarılı olduğumuzu söylemem gerekir” diyen Yazıcı şöyle konuştu: “Bunların izledikleri yöntemler itibarıyla kendilerini kamufle edenler, kripto olarak nitelenen kesimler var. FETÖ ile mücadele, ‘bitti’ demek yanlıştır, ‘mücadelede ivme kaydetmedik’ demek de haksızlık olur.”

Muhalefetin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e cumhurbaşkanlığı adaylığı için teklif götüreceği iddiasını da değerlendiren Yazıcı “Onun ülkenin çıkarlarıyla, geleceğiyle ilgili konularda büyük hassasiyet içinde olduğunu düşünürüm. Dolayısıyla tavrını, duruşunu ona göre belirleyecektir kanaatindeyim” dedi.

Yazıcı OHAL’in kaldırılmasını gerekli kılan koşulların ortadan kalkıp kalkmadığını en iyi hükümetin bileceğini kaydederek, “Hükümet, bu sebepler ortadan kalkmışsa ona göre davranır. Ama kalkmamışsa, devam ediyorsa Meclis’e getirir. Meclis karar verir” ifadesini kullandı.